facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ανάγκη για εργασιακή διασφάλιση των συναδέλφων που συμπλήρωσαν 30μηνη υπηρεσία στην εκπαίδευση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 03-04-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανάγκη για εργασιακή διασφάλιση των συναδέλφων που συμπλήρωσαν 30μηνη υπηρεσία στην εκπαίδευση

 

Η ΟΕΛΜΕΚ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων που συμπλήρωσαν 30 μήνες συνολικής υπηρεσίας  στην εκπαίδευση, για μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμου του 2003 [Ν98(1) 2003]. Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) με επίκληση συμβουλών της Νομικής Υπηρεσίας αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του και ακόμα και τώρα, μετά από σχετική δικαστική απόφαση, δείχνει να μην ενδιαφέρεται παρά μόνο για τις επικείμενες εξετάσεις που προνοούνται από το Νέο Σύστημα Διορισίμων (ΝΣΔ).

 

Οι εκπαιδευτικοί με 30-μηνη – και πλέον – υπηρεσία δεν μπορούν να παραμένουν όμηροι της μη υλοποίησης αποφάσεων των Κυπριακών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που εκκρεμεί στο Δικαστήριο.

 

Πέραν της νομικής τους υποχρέωσης, το κράτος έχει και ηθική υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους που έχουν υπηρετήσει τη δημόσια παιδεία του τόπου μας να μην τους οδηγήσει με τις όποιες αποφάσεις του στην ανεργία.

 

Ως εκ τούτου, η ΟΕΛΜΕΚ ζητά επιτακτικά τη μετατροπή των συμβάσεων των συγκεκριμένων συναδέλφων σε αορίστου χρόνου και ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει στη διευθέτηση συναντήσεων, το ταχύτερο δυνατόν, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα για προώθηση του πιο πάνω δίκαιου αιτήματος.

 

Μετά το πέρας των συναντήσεων με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα θα ακολουθήσει δημοσιογραφική διάσκεψη.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                              Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                              Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,    30  Μαρτίου   2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-323.2017

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ