facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Η ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
 
 
 
 
Ημερομηνία: 19-08-2016

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, στη σημερινή έκτακτη συνεδρία του  (19 Αυγούστου 2016), αφού συζήτησε το θέμα της στελέχωσης των σχολείων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, και των προβλημάτων που διαπιστώνονται εξαιτίας των πρόσφατων μέτρων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αποφάσισε τα εξής:

  1. Εκφράζουμε την έντονη απογοήτευση και διαφωνία μας, γιατί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει αποφασίσει να δώσει στη Μέση Εκπαίδευση μόνο το 11,5% των νέων θέσεων (23 θέσεις από 200) που θα ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 24 Αυγούστου 2016, γεγονός που υπομονεύει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
  2. Ως γνωστό, οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις  στον χώρο της Εκπαίδευσης αφορούν στον γυμνασιακό και τον λυκειακό κύκλο (Νέα Ωρολόγια Προγράμματα, Νέα Αναλυτικά Προγράμματα, νέοι Κανονισμοί Λειτουργίας των Σχολείων, Επαγγελματική Μάθηση των εκπαιδευτικών, εξετάσεις τετραμήνων, διαχωρισμός Παγκύπριων Εξετάσεων σε εξετάσεις πρόσβασης και απόλυσης). Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας, αντί να στηρίξει τις αλλαγές που το ίδιο και η Κυβέρνηση προωθούν, επιλέγει να αποδυναμώσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με αποφάσεις που θυματοποιούν χιλιάδες μαθητές, με την κατάργηση του προγράμματος του Αλφαβητισμού και με την αλλαγή του τρόπου εργαστηριοποίησης των μαθημάτων της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και της Οικιακής Οικονομίας.
  3. Με τις αποφάσεις αυτές καθώς και με άλλες πολιτικές που έχουν αποφασιστεί οδηγούνται στην ανεργία μέχρι στιγμής πέραν των 90 καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων που είχαν εργαστεί ως συμβασιούχοι τα προηγούμενα χρόνια.  Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει τα πιο πάνω για καθαρά οικονομικούς λόγους αλλά και υπό την πίεση και τον εκβιασμό συγκεκριμένων κύκλων. Ευθύνη για την υποστελέχωση της Μέσης Εκπαίδευσης φέρουν αυτοί που δημιούργησαν ένα κλίμα περικοπών στην Εκπαίδευση, και ιδιαίτερα στη Μέση.
  4. Μας ξενίζει το γεγονός ότι η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί δημόσια απέναντι στις προτάσεις του ΥΠΠ που θα θυματοποιήσουν χιλιάδες μαθητές μας.
  5. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται με δικές τους αποφάσεις στη Μέση Εκπαίδευση και να διαθέσουν τους αναγκαίους πόρους που απαιτούνται, ούτως ώστε να μην προκληθεί αναστάστωση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.   Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να δώσει στη Μέση Εκπαίδευση τις θέσεις που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και προς όφελος των μαθητών μας.
  6. Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε τη λήψη δυναμικών μέτρων, περιλαμβανομένων και των απεργιακών, τα οποία θα εφαρμόζονται κλιμακωτά.  Η κλιμακωτή ανάπτυξη των μέτρων θα αποφασίζεται από το ΚΔΣ, ενώ θα συγκληθεί εκτάκτως η ΠΣΓΑ, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
  7. Ευελπιστούμε ότι αυτοί που οδηγούν τα πράγματα σε αδιέξοδο θα βοηθήσουν στο τέλος και θα λάβουν τις ορθές αποφάσεις, ώστε να καταστεί δυνατόν να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία μας από την 1η Σεπτεμβρίου 2016.
  8. Αναμένουμε το συντομότερο την πραγματοποίηση της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Παιδείας  την οποία  έχουμε ζητήσει από τις 10 Αυγούστου 2016.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                               Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,     19  Αυγούστου  2016

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-787.2016

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ