facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Βαθύτατη θλίψη για την τεράστια οικολογική καταστροφή και την απώλεια των δύο δασοπυροσβεστών
 
 
 
 
Ημερομηνία: 29-06-2016

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει τη βαθύτατη θλίψη της για την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στον τόπο μας με τις πρόσφατες πυρκαγιές και για την απώλεια των δύο δασοπυροσβεστών, προς τις οικογένειες των οποίων εκφράζονται ειλικρινή συλλυπητήρια.

Ο απολογισμός της καταστροφής θέτει το κράτος αλλά και τον κάθε πολίτη ενώπιον των σοβαρών ευθυνών του για την πρόληψη και την αποτροπή τέτοιων συμβάντων που λαμβάνουν εκτάσεις εθνικής τραγωδίας. Θεωρούμε απαραίτητη τη λήψη ουσιαστικών μέτρων εκ μέρους της πολιτείας για την αποκατάσταση των δασικών περιοχών του τόπου μας καθώς και για την πρόληψη μελλοντικών κινδύνων και για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Η αφοσίωση στο καθήκον όλων όσοι κλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να συνεισφέρουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, καθώς και η γενναιοδωρία και η γενναιοψυχία των εθελοντών, έχουν αναδείξει το υψηλό ήθος των συμπολιτών μας, οι οποίοι ενήργησαν με γνώμονα τις υγιείς αρχές του εθελοντισμού και την αγάπη τους για τον τόπο μας.

Ως εκπαιδευτικοί πιστεύουμε ακράδαντα πως η πρόληψη έχει ως αφετηρία την ουσιαστική παιδεία των παιδιών και των εφήβων. Γι’ αυτό και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να μεριμνήσει περαιτέρω για την ενίσχυση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης και για την καλλιέργεια μιας υπεύθυνης στάσης ζωής, που να διέπεται από τις αξίες του εθελοντισμού και του σεβασμού προς τον τόπο και τους ανθρώπους, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                          Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,    28  Ιουνίου  2016

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-597.2016

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ