facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Έντονη ανησυχία για τις πρόνοιες του Νομοσχεδίου περί εκποιήσεων
 
 
 
 
Ημερομηνία: 01-09-2014

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΛΜΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ


Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόνοιες του Νομοσχεδίου περί εκποιήσεων.  Όπως έχει αναφερθεί από ειδικούς,  υπάρχουν κενά τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τους οφειλέτες, κυρίως σε ότι αφορά την πρώτη κατοικία, τις αξίες των ακινήτων, τις αναδιαρθρώσεις των δανείων, τη φερεγγυότητα  των οφειλετών, τη διαδικασία των εκτιμήσεων, τα επιτόκια, τους  τόκους υπερημερίας, το ρόλο του Κτηματολογίου, ενώ δεν γίνεται καθόλου συζήτηση για την φερεγγυότητα  του ίδιου του τραπεζικού συστήματος, που οδήγησε την χώρα στην σημερινή της κατάσταση.

Η ΟΕΛΜΕΚ  θεωρεί ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν αποτελούν την αιτία της κρίσης, αλλά είναι το αποτέλεσμα της ύφεσης, των κακών πολιτικών πρακτικών που ακολούθησαν οι τράπεζες. Η άρνηση των τραπεζών να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση των δανείων, με την ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων, οδήγησαν πλείστους πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αδιέξοδο, έτσι που να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Συνεπώς, ως Οργάνωση θεωρούμε ότι οι Τράπεζες οφείλουν να διορθώσουν το πρόβλημα.

Είναι βέβαιο ότι οι εκποιήσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα των τραπεζών, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν στην Κύπρο τεράστια κοινωνικά προβλήματα, όπως το φαινόμενο των αστέγων, το κλείσιμο δεκάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δραματική αύξηση του ποσοστού ανεργίας.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί το νομοσχέδιο των εκποιήσεων με την Τρόικα και παράλληλα να συζητήσει περαιτέρω με τα κόμματα ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις αβίαστα.

Η ΟΕΛΜΕΚ επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς την Κυβέρνηση και τα κόμματα να προχωρήσουν σε μια κοινή απόφαση, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα αναγκάσει τους  μεγαλοοφειλέτες  των τραπεζών να πληρώνουν τις δόσεις που οφείλουν.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                          Μιχάλης Ιερείδης

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-873.2014

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ